Benassal ha posat punt final al mes dedicat a l’avellana amb un gran èxit de participació, consolidant-se com una cita imprescindible per als amants de la cultura i la gastronomia de proximitat. Durant tot octubre, els veïns i visitants han gaudit d’una completa agenda d’activitats amb rutes guiades, tallers creatius, xarrades nutricionals i demostracions gastronòmiques que han fet les delícies dels assistents.
El programa va incloure activitats com la ruta de la pedra en sec, la inauguració de l’exposició “Avellana, fruit de tardor”, i diverses rutes de l’avellana que van permetre als participants explorar el paisatge local i conéixer més sobre el seu patrimoni. També es van obrir les portes del Museu de la Vida Rural amb exposicions d’indumentària tradicional i del llibre “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera”. Els més menuts van gaudir de tallers infantils, com el de galetes amb avellana i activitats creatives organitzades per l’AMPA del CEIP Alcalde Fabregat. El programa va incloure tallers de fotografia temàtica, tasts demostratius com els xocolates de Mar Negre, i xarrades sobre els valors nutricionals de l’avellana a càrrec de la Cooperativa Agrícola. La festa es va enriquir amb esdeveniments festius com la cercavila de “truc o tracte” per Halloween, tardeos amb música en directe com Rumba 13, sopars de tapes i actuacions musicals com el “Tribut a Melendi”. El mercat gastronòmic de productes km. 0, celebrat als porxos de la Mola, va ser un altre punt destacat, on es van degustar productes autòctons, embotits i dolços artesanals que van captivar els visitants.
El showcooking a càrrec de Francesc Moliner, celebrat el passat 9 d’octubre a la Plaça de la Mola de Benassal, va ser un rotund èxit d’assistència i participació. La demostració culinària, organitzada en col·laboració amb l’Associació de dones ‘Maestrat’ de Benassal, va atraure nombrosos veïns i visitants interessats a descobrir les possibilitats gastronòmiques de l’avellana. A més, el dia 27 d’octubre va tenir lloc un animat mercat gastronòmic dedicat als productes de quilòmetre zero, on l’avellana va ser la gran protagonista. A més dels productes elaborats amb avellana, el mercat va comptar amb una taula de productes típics de Benassal com l’embotit i una varietat de dolços artesanals, que van permetre als visitants conéixer la riquesa gastronòmica de la localitat. Tot i la climatologia adversa del dia, el mercat va rebre una gran afluència de visitants que van gaudir d’aquesta mostra del millor de la gastronomia local i dels sabors autèntics del Maestrat.
L’Ajuntament de Benassal i l’organització volen expressar el seu més sincer agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta celebració, des dels assistents fins als professionals, comerciants locals i voluntaris que han col·laborat en els diferents actes. Gràcies a la seua implicació i entusiasme, el mes de l’avellana ha esdevingut un esdeveniment de gran rellevància per a la cultura i el producte local. Amb aquesta edició tan exitosa, Benassal mira al futur amb l’objectiu de seguir promocionant la riquesa del seu territori i de les seues tradicions en les pròximes edicions d’aquesta festa.
Finaliza con éxito el mes de la avellana en Benassal
Benassal ha puesto punto final al mes dedicado a la avellana con un gran éxito de participación, consolidándose como una cita imprescindible para los amantes de la cultura y la gastronomía de proximidad. Durante todo octubre, los vecinos y visitantes han disfrutado de una completa agenda de actividades con rutas guiadas, talleres creativos, charlas nutricionales y demostraciones gastronómicas que han deleitado a los asistentes.
El programa incluyó actividades como la ruta de la piedra en seco, la inauguración de la exposición “Avellana, fruto de otoño”, y diversas rutas de la avellana que permitieron a los participantes explorar el paisaje local y conocer más sobre su patrimonio. También se abrieron las puertas del Museo de la Vida Rural con exposiciones de indumentaria tradicional y del libro “Tierras del Ebro, Reserva de la Biosfera”. Los más pequeños disfrutaron de talleres infantiles, como el de galletas con avellana y actividades creativas organizadas por el AMPA del CEIP Alcalde Fabregat. El programa incluyó talleres de fotografía temática, degustaciones demostrativas como los chocolates de Mar Negre, y charlas sobre los valores nutricionales de la avellana a cargo de la Cooperativa Agrícola. La fiesta se enriqueció con eventos festivos como la cabalgata de “truco o trato” por Halloween, tardeos con música en directo como Rumba 13, cenas de tapas y actuaciones musicales como el “Tributo a Melendi”. El mercado gastronómico de productos km. 0, celebrado en los porches de la Mola, fue otro punto destacado, donde se degustaron productos autóctonos, embutidos y dulces artesanales que cautivaron a los visitantes.
El showcooking a cargo de Francesc Moliner, celebrado el pasado 9 de octubre en la Plaza de la Mola de Benassal, fue un rotundo éxito de asistencia y participación. La demostración culinaria, organizada en colaboración con la Asociación de mujeres ‘Maestrat’ de Benassal, atrajo a numerosos vecinos y visitantes interesados en descubrir las posibilidades gastronómicas de la avellana. Además, el día 27 de octubre tuvo lugar un animado mercado gastronómico dedicado a los productos de kilómetro cero, donde la avellana fue la gran protagonista. Además de los productos elaborados con avellana, el mercado contó con una mesa de productos típicos de Benassal como el embutido y una variedad de dulces artesanales, que permitieron a los visitantes conocer la riqueza gastronómica de la localidad. A pesar de la climatología adversa del día, el mercado recibió una gran afluencia de visitantes que disfrutaron de esta muestra de lo mejor de la gastronomía local y de los sabores auténticos del Maestrazgo.
El Ayuntamiento de Benassal y la organización quieren expresar su más sincero agradecimiento a todas las personas que han hecho posible esta celebración, desde los asistentes hasta los profesionales, comerciantes locales y voluntarios que han colaborado en los diferentes actos. Gracias a su implicación y entusiasmo, el mes de la avellana se ha convertido en un evento de gran relevancia para la cultura y el producto local. Con esta edición tan exitosa, Benassal mira al futuro con el objetivo de seguir promocionando la riqueza de su territorio y de sus tradiciones en las próximas ediciones de esta fiesta.