Ajuntament de Benassal

Públic de l'exposició / Público de la exposición
Públic de l'exposició / Público de la exposición
Dimarts, Agost 8, 2017 - 17:15
Més de mig miler de persones gaudeixen de la Llum de la Memòria de Benassal durant el seu primer cap de setmana d'exposició
- Moliner va inaugurar el divendres la segona edició d'aquesta mostra de patrimoni provincial al Forn Dalt i la Torre de la Presó - Sales: “Tant les peces exposades com els edificis restaurats són un magnífic reclam cultural i turístic per als visitants”
La Llum de la Memòria va obrir les seues portes aquest cap de setmana a Benassal i sembla que no ha deixat de creuar-les la gent ja que han sigut més de 500 les persones que han acudit els dos primers dies a conèixer aquesta mostra d'art sacre restaurat per la Diputació de Castelló. Aquesta exposició s'ampliarà aquest divendres amb l'obertura de la seu de Cinctorres.
 
El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “tant les peces exposades, com els edificis restaurats són un magnífic reclam cultural i turístic per als visitants. Aquest estiu van a ser milers les persones que acudisquen a la comarca per a conèixer la Llum de la Memòria, però també és molt important que ho faran durant tot l'any, ja que estarà oberta al públic fins a gener de 2018”.
 
En aquest sentit, ha recordat Sales que “la Llum de la Memòria és la iniciativa cultural més ambiciosa de la província de Castelló i arreplega els tresors recuperats pel Servei de Restauració de la Diputació de Castelló”. Tot això, a més de posar en valor dos emblemàtics edificis de Benassal i tota la comarca com són el Forn Dalt i la Torre de la Presó, dues joies medievals també restaurades per la Diputació.
 
Les facilitats per a disfrutar d'aquesta edició de la Llum de la Memòria són màximes, ja que les seus de Benassal –el Forn Dalt i la Torre de la Presó- estaran obertes els set dies de la setmana. Els horaris d'obertura seran de 10 a 14 hores de dilluns a dijous, mentre que els divendres i dissabtes s'ampliarà l'horari de 17 a 19 hores. Els diumenges, l'exposició estarà oberta d'11 a 14 hores.
 
L'exposició arreplega una excel·lent mostra de l'inesgotable patrimoni històric, cultural i religiós que atresora la província. Són un total de 18 les peces d'art sacre recuperades pel Servei de Restauració del Govern Provincial les que s'exposen ja en el Forn de Dalt i la Torre de la Presó de Benassal.
 
Així, entre els elements patrimonials recuperats que componen l'exposició existeixen cinc peces d'arqueologia, tres escultures, quatre pintures així com sis peces d'orfebreria. Entre elles destaquen les peces extretes dels jaciments de 'Los Cabañiles', a Zucaina; el del 'Tossal de la Vila', de la Serra d'en Garcerán o la làpida romana cedida per l'Ajuntament de Montan així com creus o relicaris datats del segle XV, procedents de Cinctorres, Benicarló o Atzeneta.
 
Per a gaudir d'aquesta edició de la Llum de la Memòria amb la seua màxima esplendor, la Diputació de Castelló ha culminat a més els treballs de restauració de la Torre de la Presó (segle XIV) i del Forn de Dalt (segle XVI) perquè acollisquen aquesta segona edició de la Llum de la Memòria. Perquè lluïsquen totes les peces exposades i els milers de visitants que s'esperen puguen gaudir de les exposicions en el seu millor entorn, el servei de Restauració ha escomès també els treballs en ambdues seus de Benassal amb una inversió de quasi 200.000 euros.
 
El divendres 11 d'agost s'inaugura la seu de Castellfort
 
Aquesta segona edició de la Llum de la Memòria també arribarà el pròxim 11 d'agost a Castellfort per a aprofitar l'enorme riquesa patrimonial que atresora la nostra província. Per a això, la Diputació de Castelló, a través del Servei provincial de Restauració, ha recuperat l'esplendor de l'ermitori de la Mare de Déu de la Font de Castellfort mitjançant la restauració de l'escena 'La Nativitat de María', situada en la sala de pintures d'aquest santuari.
 
Cal recordar que es pot consultar tota la informació al portal web habilitat per la Diputació llumdelamemoria.dipcas.es
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal