Ajuntament de Benassal

Naixement del riu Montlleó

Nom: Naixement del riu Montlleó (La estrella)

Tipo: Senderisme

Dificultat: Mitjana

Duració: 1 hores.

Descripció de la Ruta:
Aquesta ruta comença des del Moli Colau. Per arribar s’ha d’anar en 4x4 per la pista del Coll d'Ivol y el Mas de Fores.
Seguim la pista per la que hem pres fins arribar al riu i creuem a l’ altre costat on segueix la pista. Seguim en ella una bona estona (uns 2 Km) fins que agafem una bifurcació a la dreta que baixa al riu abans que l'altra ens aparti definitivament del riu.
Ara ja seguirem pel riu fins arribar al mas dels Ullals, on estan els ullals que més aigua aporten a la part de riu de Benassal. És impressionant trobar aquests ullals brotant aigua.
Per anar a La Estrella agafem una senda que va paralel al canal d'aigua que portava l'aigua al molí, concretament per la part dreta del canal. D’ aquesta senda puja una montanyeta i després comença a veure La Estrella.
A aquesta masia hi ha fonts per a poder veure. Actualment només hi viu una família, encara que ara pareix que estiguin arreglant moltes cases per a ser habitades.
Per a tornar, podem tornar per on hem vingut o per dalt, per la pista que porta a Vilafranca fins al Cantal Foradat i desprès tornar a baixar al riu, un poc abans de la pista que ens havia portat fins al riu.
Si agafem l'opció 2 hem de pujar per la pista, anant per la senda que hem pres però sense arribar al mas dels Ullals. Una vegada a la pista hem de caminar uns 2 Km fins una bifurcació de pistes on hem d’ agafar la pista que porta a Vilafranca. Als 3 km aproximadament de la bifurcació, a una corba, torbem un mas (el Cantal Foradat) molt a prop de la corba. Hem d’ agarrar una senda que va fins al mas, i, abans d’ arribar al mas, prendre una altra senda que baixa pel mig d'un barranquet fins al riu, al mateix lloc on hem estat abans. I sempre anant pel mig del barranc fins la desembocadura al riu Montlleó.
Ara hem de tornar per on hem vingut. Poc després, a la dreta, trobem el caminet que ens estalviava anar pel mig del riu al vindre. Arribem al Molí Colau finalitzant aquesta ruta.

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal