Ajuntament de Benassal

Font en Segures

Si hi ha alguna cosa que caracteritza  Benassal per damunt de tot és l’aigua i la coneguda Font d’en Segures. Aquesta es situa en un  nucli urbà del mateix nom separat en 2 km del poble.
Conegudes les aigües des del segle XVI, amb la millora de les comunicacions del final del segle XIX esdevingué clar referent del turisme de descans i de salut. Fonamentalment, era visitat per la burgesia comercial i terratinent del País valencià.
La majoria dels visitants, des del segle XIX fins l’actualitat provenien de València i també de La Plana.
En bona part, venien cridats per les qualitats minero-medicinals de l’aigua de la Font, molt apreciada per alleujar malalties, especialment les renals. agua   L’alt i específic prestigi de l’aigua del manantial de La Font d’en Segures juntament a les característiques climàtiques i paisatgístiques del terme motivaren i motiven la fama i la consegüent afluència de visitants.
Açò ha generat la proliferació d’hotels, apartaments, pavellons i cases configurant un espai urbà diferenciat del nucli de Benassal.
A banda de les qualitats de l’aigua, hem de destacar certes construccions, com la coneguda “Font dels xorros”,  construcció feta en acabar la guerra civil amb blocs de pedra picada culminada amb una impressionant cúpula de forma triangular.  fuente A més, altres construccions destacades són la nevera (torre medieval on es conservava la neu fins l’arribada de l’estiu), l’ermita de sant Llibori  (ermita restaurada recentment d’una sola nau amb capelles i elements auxiliars laterals, realitzada amb fàbrica de maçoneria i coberta de taula àrab. Traç senzill en la seua composició i sense ornamentació exterior) o alguns edificis amb façanes modernistes com l’hostal La Castellana o apartaments del mateix nom, o els pavellons València.Sant Llibrori  Aquests recursos es completen amb el conjunt de l’ermita de sant Cristòfol, casa de l’ermità i el mirador, situats a la cima del Moncatil a 1111 metres. El seu enclavament geogràfic ofereix unes vistes paisatgístiques i panoràmiques  impresionants.
L’ermita, (construïda al segle XIIII i reformada al segle XVIII) es un temple de considerable envergadura, del qual destaquen els enormes contraforts que el sostenen.San Cristofo Pan

CENTRE TERMAL

La propera inauguració del futur centre termal de Benassal consolidarà el turisme de salut de Benassal. A l’oferta agüista de Benassal fonamentada en les qualitats mineromedicinals de l’aigua de Benassal, se li sumarà un centre que oferirà serveis termals de tot tipus: des de banyeres d’hidromassatge, piscina activa, zona de massatge, relax, etc...

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal