Ajuntament de Benassal

Benassal-Cova del Bovalar( Culla )

Nom: Benassal-Cova del Bovalar( Culla )

Tipo: Senderisme

Dificultat: Baixa

Duració: 1.5 hores.

Descripció de la Ruta:
El primer tramo d'aquesta ruta es seguir les marques roges i blanques de la GR 7 que va fins a Culla.
Agarrem el camí que va des de Benassal (des de darrere de la carpa multiusos) fins la Font d’En Segures i el restaurant Novella.
Una vegada arribem a la carretera, s’ha de creuar i pujar per el camí que porta a St. Cristòfol.
Sense pujar molt, sobre la primera corba, hi ha un camí que va cap a la dreta, encara forma part de la GR 7.
Arribem al mas de St Cristofol, on hi ha una bifurcació al mig del mas, seguim per baix (pel camí de la dreta).
Seguim la GR 7 fins arribar al Bovalar de Culla (lloc ampli amb moltes carrasques i amb camins amb parets de pedres als dos cantons del camí. Al poc d’haver entrat al Bobalar, i caminant entre parets de pedra, es creua un camí cap a l'esquerra, que serà el que agafarem deixant la GR 7 que segueix cap a Culla.
Al poc rato, trobarem un assegador que ve de la dreta i dona a un barranquet que baixa cap a l'esquerra, on hi ha un pal que indica que hi pot haver cabres al voltant. Agafem aquest barranquet (trobarem altres 2 o 3 pals mes que ens indiquen que anem correctament) i el seguirem fins que ens baixa a una pista mes ampla que dona al mas del Molinell.
Arribats a la pista anem cap a l'esquerra, i al poc de temps, trobem una bifurcació a l'esquerra d'un camí ja intransitable, i que a l'esquerra d'aquest camí hi ha uns xicotets montonets de pedres que ens indiquen un poc per on hem de pujar cap amunt de la muntanya. Hi ha varis mollons, el molló que indique el caminet esta abans del camí intransitable. Hem de buscar una sendeta lliure de argilagues.
Seguim pujant per la sendeta cap a la nostra dreta fins arribar a unes roques on pareix que hi ha una coveta, però a penes te profunditat, la veritable cova està a la dreta amagada darrere d'un arbre. Aquesta cova baixa un poc per avall, i te formacions molt boniques, però ha sofrit un despreniment i ha perdut moltes de les seues belleses.
Per ha situar-vos millor, a la dreta de esta cova hi ha: a pocs metres una paredeta feta per l’ home i un poc mes a la dreta, un xicotet cigle amb un parell de forats i un arbre al mig.
Per ha trobar l'altra cova (la del Bovalar), hem de seguir cap a la dreta arrimats als single dels forats i l'arbre i sense deixar el caminet, que ens portarà en un parell de minuts, directament fins a la cova del Bovalar.
 
Observacions:
Domes està contabilitzat el temps d'anar.

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal